Suara Berharap 2##

Assalamualaikum...myfirststepinlife…Hari ni aku nak cerita pasal ’Suara Berharap 2##’.Kakak aku operation bulan Januari tahun 2012 nanti.Dia terpaksa tunda peperiksaan dia.Okey aku tahu,aku bukannya orang yang paling rapat dengan dia.Dulu setiap kali dia balik dari asrama,aku orang yang paling tak suka sekali.Bila jumpa jer..macam anjing dengan kucing.Aku kucing dia anjing.Najis.Aku tak suka dia ada sebab okey.Sebabnya:
Dia selalu burukkan aku depan adik-beradik lain.
Dia cakap aku bukan adik dia dan dia selalu cakap aku anak angkat.(Dia kata perangai aku tak sama macam diaorang,kata dia aku seorang ‘pemalas’.Dan sekarang terbukti yang diaorang lebih pemalas dari aku)
Dia anak kesayangan mak aku.So,kalau dia mintak duit,mak aku mesti bagik!!!
Itulah sebabnya aku tak suka dia tapi sejak aku dah sekolah menengah and dia dah masuk university,dia dah rapat dengan aku.Taklah rapat sangat tapi aku banyak pegang rahsia dia.Jadinya,bila dia sakit macam ni,memang aku buat macam tak sedih tapi orang kata ‘air di cincang tak akan putus’,samalah aku dengan dia.Orang memang tak nampak kesedihan aku sebab aku lebih banyak pendam dari berkata.Keluarga aku lain dari yang lain.Kalau aku cerita pun bukannya diaorang faham tak kira pun siapa-siapa termasuklah kawan-kawan.Susah aku nak explainkan.T_T huhu..Memanglah sakit banyak benda kita pendam tanpa ada pen’dengar’.Tapi sampai saat ni,aku masih tak jumpa siapa-siapa pun yang boleh menjadi yang terbaik.Doktor tak kacak tu cakap,kalau pembedahan ni tak berjaya mungkin kakak aku akan terbaring jer dekat katil.Pastu kena tebuk.Erghhh….seram aku dengar…Kalau dia terpaksa baring untuk seumur hidup,aku rasa sia-sia jer kut…keluarga aku dah banyak keluar duit untuk dia belajar selama ni.Aku rasa dia boleh sembuh lah.Ataupun sebenarnya aku tengah bermimpi sekarang ni.Aduh..~Aku harap kakak aku sembuh dan dia dapat belajar macam biasa lagi.Aku tak sanggup nak tengok dia sengsara.Mungkin dia ada kesalahan tapi aku harap Allah dapat ampunkan dosa dia.Amin.
p/s:Ya Allah ya tuhan ku.Aku bermohon kepadamu supaya pulangkan balik kesihatan kakak aku kepada asalnyanya dia dilahirkan.Ampunkan segala dosa yang telah dia lakukan.Aku mohon kepadamu ya Allah.

Suara Berharap~

Assalamualaikum...myfirststepinlife...~
Hari ni aku nak sambung cerita pasal sakit kakak aku tu...semalam die dengan abang aku bertolak pergi Selangor.Sebab 10pagi hari ni ada appointment dengan doktor dekat Hospital Serdang.
Bila aku telefon,abang aku cakap tarikh kakak aku bedah belum tahu lagi.
Ketumbuhan kakak aku tu makin membesar.Die tidur pun berbunyi sebab dekat dengan jantung.
Sedih aku tengok.
Aku berharap kakak aku cepat di bedah dan cepat baik sebab 4.1.2012 ni die ada final kat UPM.
Huhu...Amin~

Inilah Hidup~~`

Assalammualikum...MYFIRSTSTEPINLIFE....
Hari nie aku nak cerita sikit pasal masalah yang melanda keluarga aku.
Pertamanya,aku kena hempap besi buai.Kepala benjol besar and lepas tu,gegaran tu menyebabkan aku macam dah biul.Ada benda yang aku lupa.Macam mana nie.Nasib baik password aku ingat kalau tak tak tahu lah nak cari mana.Keduanya,aku rindu gila dekat kawan-kawan and geng akulah.Masa tu dahlah aku tak dapat pergi youth to youth sebab ada problem.Masa nak pergi jalan dengan kawan pun ada problem.Aku ingat lepas balik hospital tu nak pergi BPMall lah,dalam pukul satu.Tapi aku tak bawak telefon pulak.Sengalnya masa tu aku rasa.Burghhh!!!!
Ketiga,sekarang nie kakak aku kena tahan dekat hospital Putra.Ya Allah,muka dengan badan dia dah menjadi kembang(bengkak maksudnya).Kata doktor 'handsome' tu,kakak aku mungkin ada kanser.Saluran darah tersumbat dan menyebabkan semua urat dia terkeluar.Pergh,ngeri aku tengok.Yang paling risau mak akulah siapa lagi.Ada ketumbuhan katanya.Entahlah~
Tak ada siapa yang tahu ketentuan Allah yang maha besar.
Keempat,aku tetap aku punya sakit belum baik lagi.Dahlah nak sekolah.Nanti lupa segala bagai ilmu aku ni.
Kelima,aku sedang berusaha untuk men'dwonload' semua cerita K-drama sekarang nie.Lambat betul internet ni.Yelah aku bukan guna Wifi yang kelajuannya beratus kilometer sejam.Atau P1max kah.Setakat broadband Celcom yang line asyik putus-putus jer.Okeylah.Aku dah nak chaw dulu.Nak tunggu download aku nie sementara aku belum pergi hospital lagi.Aku berharap korang mendoakan kesihatan kakak aku yang tengah sakit sekarang nie.Amin,amin,amin ya rabbalah amin.

Tips Diet Yang Betul:)

Ada masalah berat badan?Senang jer,,,amalkan DIET.
Bukannya susah kalau kita nak berusaha.
Jom ikuti tips-tips yang
aku berikan.
AMALKAN PENGAMBILAN SNEK
Korang digalakkan makan snek di antara waktu makan tengah hari.Snek ini bukannya makanan ringan yang tidak berzat macam gula-gula atau coklat.Tapi gantikan dengan yogurt,epal,biskut atau telur separuh ,masak kerana ia akan membekalkan tenaga berpanjangan kepada tubuh.Amalan ini akan mengelakkan korang daripada lapar dan ia juga boleh mengurangkan kuantiti makanan di malam hari.
MAKAN KULIT BUAH ATAU SAYUR
Kebiasaannya kita mengupas kulit buah atau sayur-sayuran seperti epal,pear,timun,lobak merah dan sebagainya.Ini membuang segala khasiat dan serat yang baik untuk tubuh.Khasiat buah atau sayur kebanyakkannya terkandung pada kulit berbanding isinya.Mulai hari ini,makanlah buah atau sayur dengan kulitnya sekali untuk kebaikan yang lebih.
LEBIHKAN BUAH ATAU SAYUR BERWARNA MERAHKhasiat Lycopene akan membantu melawan sel kanser.
Seperti tembikai,jambu batu,epal,buah delima,tomato dan sebagainya.
BUANG KULIT AYAM & LEMAK DARI DAGING
Kalau nak bersihkan ayam,buang kulit bagi mengurangkan kolestrol.Kalau nak buang lemak daging,sebaik  siap memanggang atau menggoreng,letakkan daging diatas pinggan yang beralas tisu nipis.Kemudiaan,letakkan tisu lain diatas  dan lekap lebihan minyak yang keluar.Selain itu,letakkan daging di atas penapis dan bilas dengan air panas(bukan air yang mendidih).Ini akan menyingkirkan 50 peratus kandungan lemak pada daging dan mengurangkan kolestrol.
MAKAN BIJIRIN SEBELUM TIDUR
Menurut Judith Wurtman,ph.D dari Massachusettes Institute of Technology,mengambil snek karbohidrat lemak dan sedikit kalori 30 minit sebelum tidur akan membantu kamu tidur awal.Ini kerana,bijirin merupakan sumber terbaik memenuhi keperluan serat korang.
PILIH HIDANGAN MENGIKUT CARA MASAKAN
Elakkan
makanan yang bergoreng tapi pilih masakan yang dipanggang atau dibakar.
Di galakkan makan makanan yang dikukus.
BROKOLI MENYIHATKANSetiap kali makan brokoli,cuba letakkan sedikit marjerin ,minyak zaitun dan sos keju didalamnya.
Brokoli yang kaya dengan sumber betakaroten turut membantu melarutkan lemak.Ia kan membawa molekul lemak melalui dinidng intestinal.
JANGAN TINGGALKAN SUSU
Susu sangat penting untuk menjaga tulang dan gigi.Amalkan pengambilan dua cawan susu tanpa lemak sehari bagi membekalkan kalsium yang mencukupi.Kalau korang tak suka susu,korang boleh menggantikan dengan yogurt atau keju.
KURANGKAN PENGAMBILAN GARAM,GULA & BAHAN PERASA
Kurangkan penggunaan garam dan gula ketika menyedia dan memasak makanan kerana ia boleh menyumbang kepada penyakit darah tinggi dan diabetis.Hadkan juga penggunaan sos dan serbuk perasa serta kurangkan kekerapan menghidangkan telur masin,ika masin,sayur jeruk dan makanan yang diproses.

p/s:Cuba jangan tak cuba!Pasti berkesan tapi jangan sampai tak makan langsung sebab boleh menyebabkan sakit anoreksia.
       Do your best!

Kotak Hati~

Asalammualaikum....
Hai Selamat Malam...
Harh....Malam ni bosan gila sebabnya hanya abang and kakak aku yang menjeng ni.Sibuk nak berebut Angry Bird dengan aku pulak.Nah amik telefon Samsung pintar ni(telefon abang aku sebenarnya,aku memang tak mampulah nak beli telefon se'pintar' tu..hihi).Terus tak merengek kakak aku ni.Suka dapat Angry Bird yang sengal ni...(kutuk tapi suka)
Ni sebabnya aku buka blog.
Mak dengan Abah tu asyik jalan ajer:((
Bukan nak ajak aku.Pergi jalan setiap hari.Jeles sebenarnya aku ni.
Tak apa,minggu depan aku nak pergi tengok wayang.haha...
Goodbye~
Tak ada cerita sebenarnya.
Okey.Bye.
Asalammualaikum.

p/s:Aku hanya budak perempuan yang menagih kasih dan sayang orang lain untuk teruskan hidup ini.

Berangan Lagi~

SEMUA KU TAK YAKIN
KAU LAKUKAN INI PADAKU
MESKI DIHATI MERASA
KAU BERUBAH SEMENJAK KAU MENGENAL DIA
BILA CINTA TAK LAGI UNTUKKU
BILA HATI TAK LAGI PADAKU
MENGAPA HARUS DIA YANG MEREBUT DIRIMU
BILA AKU TAK BAIK UNTUKMU
DAN BILA DIA BAHAGIA DIRIMU
AKU KAN PERGI MESKI HATI TAK AKAN RELA
TERKADANG KU MENYESAL
MENGAPA KU KENALKAN DIA PADAMU

Sedihkan lagu ni,bagi orang yang punya perasaan macam akulah.Tapi kalau ade orang yang hati dia macam batu memang tak rase ape2,kan?
Entahlah lagu ni memang ade kena mengena dengan hidup aku,,walaupun baru setahun ‘pisang’ aku hidup tapi dah ade cerita,menarik~???
Okey aku jujur semua salah aku sebab kenalkan dia dengan ‘perempuan tu’,tapi salah aku jugak sebab nak kenal dia,,,,opppss….salah dia yang nak kenal aku dulu,,yang sibuk2 call aku tu sape?Aku cuma menyesal sebab kenal dia jer..balas mesej dia….jawab telefon dia jer…’JER’???,,banyak kau punye jer…salah jugak tahu?~
Sampai sekarang aku still tak boleh nak lupe,,sebab aku still nampak dia and ‘perempuan tu’.
Aku saJER saiko dia sebab aku nak dia sedar yang ape yang dia buat semua nie salah…
Sebab orang buta hati memang macam tu,langsung tak ade perasaan!!!!~
Depan jer aku gembira tapi dalam hati aku menangis seakan aku rase nak mati.Setia yang aku harapkan tapi ‘Selamat Tinggal’ yang dia ucapkan.Meraung mintak tolong pun bukan ade orang yang nak tolong,,tengok pun taklah lagi nak bertanya…puihhh~.
Tapi aku bukan budak perempuan yang bodoh yang tak ade akal nak bunuh diri lah.Entah apa-apa jer,ada budak lelaki nak bunuh diri sebab gaduh dengan awek dia tu.Bila dengar kelakar ada juga sebab ‘budak lelaki’ kut?Tak tahulah apa sebabnya.Kalau budak perempuan buat apa entah.
Kalau aku kena tinggal lelaki,aku nak buat cara ‘PANDAI’lah.Kalau dia nak mintak bersama ‘balik’ aku jual mahal aje~…sampai budak tu mati pun aku tak sudi.Habis madu sepah dibuang yer….~Kalau aku madu tu jangan harap kau dapat.,puihh~
Siapalah yang akan bertakhta di hati ini?Berangan jer kau ni Ana.!hihihi…haruslah berangan kalau tidak tak ada impian dan kenyataan.Tak tahu siapa yang memiliki hati ini.Bertuah tau kalau dapat aku.(bangga diri ni)Entahlah?Daftarlah sekarang.Ramai yang cakap aku ni sombong.Tolonglah penat aku dengar.Memanglah aku tak kenal korang manalah aku nak percaya 100%.Lagipun aku tak suka ‘CAPUB’.Aku masih tahu batas okey~
Walaupun kisah tu,dah berlalu lama tapi aku tetap tak boleh lupakan.Erm,mungkin ada hidayahNya untuk aku.Mungkin dapat yang lebih sikittangan(handsome),macho ke?hihi,,,berangan!


Idaman?
Ciri ajer..
1.  Tak merokok!
2. Tak panas baran!
3. Rupa ada~
4. Tak selekeh!
5. Gila-gila#
6. Otak geliger~
7.  Material pun ada~
8.  Penyayang.


Ini hanyalah khayalan Ana Ahmad.Yang penting dia setia pada yang satu dan menyayangi sesuatu yang dimiliki meskipun perlu memilih.Itu yang penting bagi aku.Tak lupa juga,dia tidak dibenarkan merokok!!
Sebabnya aku sesak nafas bila hidu benda-benda macam tu.Kalau hisap rokok,matilah aku.Aku benci yang namanya ‘ROKOK’.
Okey Asalammualaikum.Selamat Bahagia kepada mereka yang ber’cinta’.Sweet love guys.

p/s:Hidup bagaikan pusingan roda.Jadi biarlah roda berputar sendiri.Jangan diputarkan kebelakang atau kedepan.Biarkan.

Terhenti Di Sini

Asalammualaikum pembuka bicara.Ya Allah ampunkanlah dosa mereka.
Sesungguhnya mereka tidak mengetahui apa yang mereka lakukan saat ini.
Hanya hidayahMU sahaja yang mampu menunjukkan jalan yang benar antara mereka.
Aku tidak sanggup mendengar,melihat dan memendam semua ini.
Andainya perpisahan sahaja yang mampu membahagiakan mereka,aku redha menerima.
Orang kata “sakit mata memandang,sakit lagi bahu yang memikul”.
Itulah yang mampu aku katakan sekarang ni.:(
Aku tak tahulah  pasal hukum agama sangat tapi aku ada dengar orang yang bercerai ni sebenarnya salah disisi agama.
Aku kalau boleh tak nak dorang bercerai walaupun aku sendiri tak suka tapi makin lama aku tengok makin melampau dorang tu.
Kisah dorang tu dah lama terjadi tapi baru sekarang baru aku tengok dorang gaduh besar sampai nak bercerai.Sampai hati dorang tu buat ni semua.
Aku tak sangka dorang dalam satu rumah pun berdendam selama ini.
Tak sanggup nak dengar dan lihat semua ni.
Walaupun benci dalam hati aku ni tapi aku sayang tengok hubungan dorang selama ni.
Tapi kalau dorang tetap begini aku redha dorang bercerai sekalipun.
Aku tak sabar nak dengar statement berani mati dia,,iaitu talak yang nak dilafazkan tak lama lagi.
Aku nak suruh aje perempuan tu mintak talak dengan dia.
Kalau boleh biarlah talak 3.Puas hati aku.Berbaloi kesabaran aku tak lama lagi menjumpai titik noktah.
Korang ingat dengan korang terus bersama orang lain suka.
Kalau aku jadi lain pun satu hari nanti,aku mungkin lebih teruk dari sekarang.
Aku tak takut kalau kehilangan korang berdua.
Aku sakit kau tahu ke?Nak semua orang jaga hati kau,habis sape nak jaga hati kiteorang ?Fikirlah wahai si ‘PANDAI’.
Saat lafaz itu keluar dari mulut kau,aku akan tepuk tangan tahniah atas ke’pintaran’ kau melafazkannya.
Siapa yang bertahan dengan kau kalau bukan perempuan yang kau hina tu?
Puas hati aku dapat meluahkan.

p/s:Aku berharap dan tak akan berhenti berharap untuk lihat akhirnya.
Biarlah masa yang menghentikan apa yang berlaku di sini.

Otak celaru~!?



Aku tak tahulah nak cakap apa?Sama ada sayang atau suka dekat dia.
Apa yang kau merepek nie?
Entah?
Aku tanya kau?
Aku jawablah ni!
Okey~
Burghhh!!
Ini hanyalah kata alu-aluan buat diriku yang bosan!
Sebanarnya nak cakap yang aku buat blog bukannya sebab nak tayang diri tapi ini tempat aku mengadu.
Aku tak kisah kalau ada sesiapa nak follow tapi bila dah follow nak banyak songeh dengan aku,aku minta maaf jangan nak ganggu aku!


p/s:Hang cakap lebih aku cincang hang!Garang ark?hihi
Asalammualaikum…My First Step In My Life!~
Harh…da lame aku tak cerita dekat kau…..sebab belum ada cerita yang best pun…aku pun dah lama tak ‘FB’..malaslah.
Setiap kali online mesti ada jer yang boleh menyakitkan hati…budak yang walling2 tulah  yang aku benci..Dia pun tak pernah walling aku…setakat walling cakap bende yang penting bagi dia aje.
Kawan baik pun tak pernah walling macam tu,ni kan pulak kawan biasa.Melebihlah diaorang ni!!!
Sakit hati aku.
Ada yang post entah apa-apa.Yang tak penting pulak tu.Siap ada yang maki hamun.Ikutkan hati, nak aje aku block diaorang.Bukan diaorang maki aku,tapi maki kawan ‘FB’ aku.Yang
LIKE tu memang spesies.(spesies yang tak betul)
Ada pulak yang gila popularity,setiap 5 minit tulis status.Gila ke apa?Memang gilalah tu (kihkihkih).
Memang aku dah faham sangat perangai diaorang tu.
Bila orang cakap dia ‘HOT’,dia tak mengaku,merendah diri konon.Tapi dia sendiri yang memuji diri.Anak orang kayalah katakan.Mengikut laporan pemerhatian aku,kawan baik ni takkan baik setiap masa.Iyalah kalau namanya kawan baik mesti dia rapat dengan kita,dia tahu segalanya.And kemungkinan  dia nak lebih daripada kita?Siapa tahu?
Bila namanya kawan satu kelas(kawan biasalah),tak mungkin diaorang tak peduli langsung pasal kita.
Bila kita susah yang datang siapa?
Kawan ‘BAIK’?
‘KAWAN’?
Mestilah kawan.
Sebabnya,kawan ‘baik’ ada buat kita masa yang ‘BAIK’ aje tapi masa kita susah 100% ke kawan baik akan bertindak meluangkan masa diaorang untuk dengar cerita kita?
Hanya 30% kawan baik saja yang betul-betul baik dekat dunia.
Korang rasa kawan ‘baik’ korang tergolong ke dalam 30% tu?
Nak tahu kenalah perhatikan apa yang diaorang sanggup buat untuk korang.
Kalau itu pun belum masih tak jelas korang boleh taktik lain,dengan buat sesuatu yang ada kepentingan bersama.
Tengok ada tak dia mengenang budi,cakap terima kasih atau ucap sayang dia dekat korang.Mesti ada yang tak cakap langsung.Puihhh~
So,tak payahlah cap seseorang yang rapat dengan korang tu sebagai kawan ‘baik’.Entah-entah saja baik sebab ada agenda lain?Siapa tahu?
KAWAN hanya satu subjektif,satu perkataan,tapi apa nilai yang ada pada ‘kawan’ kalau tak pernah nak hargai kawan.
Membazir masa berkawan dengan orang yang laangsung tak ada hati untuk fikirkan kawan dia sendiri.
Sanggup tinggalkan kawan demi kejaan diri sendiri.
Itu ke namanya kawan?
Puihhhhhh!~
Tak ada kawan dalam hidup pun tak apalah!
Orang yang tak berapa mengenali kita itulah yang nak luangkan masa dia untuk kita inikan pulak kawan ‘baik’.
Kawan dalam kesusahan :Hello!Aku nak cerita dengan kau satu hal ni.
Kawan ‘baik’ :Eh,aku ada hal lah.Kau ceritalah dengan kucing kau dekat rumah.Bye!
Itulah situasi yng korang akan alami kalau terlalu percaya dengan orang yang digelar kawan ‘baik’.
Sedihnya hidup tanpa kawan sebenarnya tak dapat nak pendam lagi kalau depan mata sendiri,diaorang memujuk orang lain sedangkan kita tengah berduka.

p/s:Perhatikanlah kawan korang disekeliling.Lihat siapa yang bernilai.????

Aku Takutlah

Takutlah dah nak periksa akhir tahun nie.Macam2 aku fikir tentang macam mane aku kena dapatkan 8’a’s,,,straight pulak tu,,,kena banyak fikir nie,,,.
Tak kurang gak dalam mase yang same aku nak dekatkan dirilah dengan Allah,sebab aku dah mule sedar yang selame nie aku banyak buat silap.Aku betul2 nak kejalan Allah yang benar,,aku memang jahil jadi aku nak belajar dari kesilapan.Macam mane ekk?entahlah??Tande tanye kat kepala hotak aku nie memang besar giler
Selain itu, aku nak lebih focus dengan aku punya pelajaran n pembelajaran.Dah banyak sangat aku skip,,so kali nie betul2 punye k.Aku perlukan kawan untuk bantu aku seriously.Cume belum tahu lagi bile nak laksanakannye.
Aku ingat nak beli buku banyak2 n nak buat jadual belajar aku yang betul.Dan nak jarang2 buka internet.Dah jarang lah aku buka internet nie sekarang.Blog pun tengoklah kalau aku bosan je baru buka.Patutnye kena update lah sikit tapi aku nie memang kena jauhkan dari laman social Cause dah nak periksa.
Aku harap kawan aku dapat doakan aku punye kejayaan n aku pon selalu doakan kejayaan dorang jugak,,,sebab tanpe dorang aku pon tak kemane..
kena kenang jase orang gak kan?
Aku rase menyesal dari dulu aku tak buat betul2,,,aku khilaf.
Aku lupa pesan cikgu aku,,,,
“belajar jangan main2,,,awak kena focus dan maju kedepan jangan fikir soal cinta,,itu semua cinta monyet je..jangan tunggu tingkatan dua kamu baru nak belajar,,,,”cikgu Kasturi Kandasamy….
pesan die selalu terngiang2 kat kepale haotak aku nie…tak pernah lupe der..
Aku sesat dan aku perlukan kompas untuk kembali ke jalan yang benar,,,,mungkin saat remajelah kite perlu merasai cinta monyet nie tapi jangan sampai terjebak dengan perlakuan haram dan menyesatkan
Diharap kepade rakan2 aku janganlah abaikan pelajaran,,,sebab pelajaranlah yang buat kite berjumpe dengan kehidupan kite yang sebenar…
Sedarlah karna hidup hanya sekali,,tiade duanya
Ini pesan yang ikhlas dari hati yang dalam…..buatmu insan yang kucintai selamanye….kawan….
okey,,Salam


p/s:belajarlah dari kesilapan,,,dan janganlah belajar dari penyesalan
sebab tak de bende akan dilakukan dengan ikhlas lagi..






Si Baju Biru?

Dekat sekolah ade sambutan hari raye dengan bulan merdeka.So,cikgu bagi kebenaran untuk pakai baju raye.Aku pon pakai baju kurung moden warne biru wane favourite aku.Berharap same baju dengan sorang mamat nie.
Tapi wane baju die lain dengan aku,,,tapi boleh dikatekan matching gak ar.Sebab wane lebih kurang same jer.Ade pengunguman suruh pergi kantin pukul 9:30pagi.Titibe kawan aku cakap dengan sorang kawan aku lagi sorang cakap sorang mamat pakai wane biru.Aku pon toleh,,pergh abang tue,,,,.Da balikumah baru teringat kenape kawan aku boleh cite pasal die gak?pelik la ,,,takkan die minat gak kata bang tue?Entah la?
Tapi yang pasti mase aku lalu depan kelas die,die toleh punye la 360 darjah,mungkin sebab die ternampak baju same wane je kot?Tapi die tak dapat tengok muke aku sebab terselindung dengan cermin.Tapi yang pasti sehari sebelum sambutan kiteorang berdue balik sesame…jalan n melintas sesame kalau lah die tu……tak yah merepek la Ana.
Bukan ape kalau orang tengok pon orang cakap kiteorang nie macam rapat pulak.Tapi tu la hari yang yang aku tak boleh nak lupe dapat jalan sesame dengan orang yang rajin cam die sape tak bangga.Kalau aku ade abang macam tu kan best,,,mesti die anak yang soleh.
Mase nak balik,die macam duduk kat buaian.Aku tertoleh …..eh,,,die tengok aku lah(perasan sikit,,,hihi).Die tengokkan je..mungkin die dapat teka sape budak yang jalan dengan die semalam..n sape yang ngendap die pagi tu kat kelas die…hihi aku lah orangnye…memang lah die tu biase je tapi aku suke sume care die.
Aku takkan pandang paras rupe dulu sebelum aku tengok paras rupe dalaman…
AKU JUJUR AKU SUKE DIE!!!!!!!
Agaknye die perasan aku tak?ebab setiap kali aku jumpe die aku tak boleh pandang bende laen selain muke die.Ohhh..tidak!!!Ana jangan over sangat mungkin die rase pelik kenape lah budak tu asyik pandang aku je…..
Aku amek pengajaran dari die,,,,adekan satu prinsip dalam hidup!Chaiyok Ana!
Hahahaha…moge die perasan aku nie wujud..hihihi
Kbai,,,kengkawan

nOnOnO

arh,,post y x mnrik jgn bce...

aQbDkBrUbLjR...

Budak bawah umur dan erti CINTA setia
Nma aq Ana,,,aq b’umo 14 taon 5 bln,,… yg aq tw psl cnter,,,,……xdpt drse,,,xdpt dlhat,,,xdpt dpgang…dn xbley nx  dbktikan……
 Tpi…….Sper kter x bley nx lht,,xley nx rse…….,,xley nx dpgang..n xley nx dbktikn…
Ia bley dlht dgn  cre…mnusia klo di lamun cnter mle la…asyik termnung,,slalu trsenyum sorg2 ble ddk sorg2…sng cter prlakuan seseorg mmpngaruhi sglernyer tntg erti cnter,,,trhdp seseorg…
Selain tu,,,,ia bley dpt drse dgn cre…seseorg tu akn rse edop dye happy jer wlaupon dye tga ad mslh y mmbbankan …bgtu kuat kuasa cinta trhdp seseorg,,brhti-hti la,,,ia pnyakit b’jngkit
Seterusnye ,,ia dpt dpgang dgn jnji setia…y tlah diucapkan oleh pasangan untuk pasangannye,,,,sgler kte2 y tlh di janjikn mstilh di tnaikn,,,,itu la nmenyer CINTA SETIA……klo x knpe cnter bley sntiase di sisi klo x de y b’janji…
Klo nx bkti..mstilh mlalui sgle-gale nye kn????klo da dpt drse,dpgang dan dliht……dh tterbkti la tu y dorg sume da b’sdia mnrime cnter…tu la bkti y seseorg tu mmpu mnilai cnter sebsr mne…Tpi sume x mnjmin seseorg itu bgitu mggunakn akal dan perasaan utk mnilai sebsr mne cnter dye trhdp dri sndri,,,mlhan utk org laen,,,,lgi la xtw sbsr mne pon….so,,,mggunekn akal dn perasaan  adlh jln y trbaek utk mncri kbnrn tntg sgle-glenyer,,,,,
Pernah x korg melalui sume nie ????bohong klo korg xpernah lgsung mrse sdkit pon cnter………sbb cnter tu ad jer kt mne2 cume kiter jer x prasan…mgkin detik dan saat nie ad org bgtu mnyayangi dri korg..klo y x prasan tu mgkin korg trlalu mmikirkn  soal mse dpn y x jlas ag,,atau korg trlalu ego dgn org laen…
Knpe aq ckp mcm nie…sbb aq p’nah melalui brtper skitnyer ati nie ble kter syg seseorg tu,,tpi org tu x p’nah nx persan  brtper bsrnyer cnter kter trhdp dye tpi trlalu ego nx mnrime dn mmerhti sesuatu y brde disekeliling dye….sape thn dgn sume tu…mstilh thn klo setia,,,,tpi cbe korg pk sper sggup mnunggu jwpn klo blom tntu lgi org tu mncntai kter spnoh ati dye,,dn sggup utk bgi jiwe dn rge dye tok kterkn???saat tub ley nx gmbrkn btape sakitnyer ati kter ble melalui tu sume….
Jgn slalu b’pk bdk bwh umo cm aq nie xley nx mrse cnter dn mnilai sebuah cnter y ALLAH kurniakn utk umtnyer……,,klo nx tw cter psl aq slnjutnyer mngenai pngalmn aq mnyayangi org y b’lainan jntina dgn aq…tggu yer…!!~~~

First Trial :)

Haha,,aq da brjye yezz2 korg aq dtg

<#<#<#<#